Intervju med Erika

Barnvakt sedan på Nanny By Tellus

Mitt namn är Erika och jag är 27 år, jag studerar till gymnasielärare och är nu inne på mitt 4 år. Vid sidan av skola och praktik så har jag samtidigt jobbat som lärarvikarie samt jobbat som heltid på en förskola med barn 6 månader till 6 år. Innan jag påbörjade mina studier så arbetade jag även som personlig assistent.

Fritidsintressen

Träna, läsa samt äta gott och umgås med familj och vänner.

Vad är det bästa med att jobba med barn

Jag vill jobba med barn just för att jag tycker att det är ett av de mest roliga och givande jobb som finns. Att få möjlighet att följa barns lärandeprocesser genom lek, fantasi, språk, samtal, kreativa aktiviteter är fantastiskt. Jag tycker om att ge barnen positiv uppmärksamhet och visa dem intresse och nyfikenhet.

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Jag tror att med min erfarenhet och mitt engagemang för barn så är jag en bra extrahand till familjen. De kan känna sig trygga när de går hemifrån och får därmed möjlighet att lägga fokus på sådant som inte rör barnet just de timmarna. De vet samtidigt att de alltid har mig nära tillhands med telefonen och att jag under dagarna dokumenterar för att de ska få en helhetsbild av vad jag och deras barn gör under dagen.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Då ett av de barn jag passar är 7 månader så kommer jag hem till föräldrarna på morgonen, tar över och låter föräldrarna gå till sitt jobb. Vi böjar sedan dagen med att äta mellis, läsa lite i någon bok innan det är dags för förmiddagsvilan. Efter lunch så beger vi oss ut för att leka på en närliggande lekplats, alternativt går till en öppenförskola för att träffa på andra barn och sjunga en massa. Innan föräldrarna kommer hem så äter vi middag och leker av oss lite till.

Hur tycker du att kontakten med Nanny by Tellus fungerar?

Kontakten mellan mig och Nanny by Tellus är väldigt bra, vi har regelbundna samtal. Jag vet även att kontakten till Nanny by Tellus är väldigt snabb och effektiv vilket får mig som anställd att känna mig trygg och uppskattad.

Har du några tips för att bli en duktig barnvakt?

Vara öppen, lyssna på familjen och deras önskemål samt inte vara rädd för att själv vara ärlig i dialogen och berätta vad man tycker och tänker.

Namn: Erika

Boka barnvakt på 010-178 79 00

Vi hjälper dig igenom alla steg.
Varma hälsningar, Emma

Eller lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar

  01. Dina behov och önskemål

  Alla familjer är unika. Vi börjar med ett samtal för att förstå vilka behov just din familj har.

  02. Personlig matchning

  Vi påbörjar en sökning bland våra kvalitetssäkrade barnvakter och presenterar en kandidat utifrån era önskemål.

  03. Möte och vi är igång

  Ni får träffa barnvakten på ett kostnadsfritt och förutsättningslöst första möte hemma hos er. Känns allt bra efter det kan ni sätta igång.

  4.9/5 högst betyg av alla barnvaktsförmedlingar

  Vi är stolta att vårt genuina engagemang ger resultat hos våra kunder vilket märks på våra fina omdömen.

  Läs fler intervjuer