Intervju med Cornelia

Barnvakt sedan på Nanny By Tellus

Varför ville du jobba som barnvakt?

Jag har alltid älskat att ta hand barn och har sedan jag var liten tagit hand om min lillasyster och hennes vänner. När jag äntligen var tillräckligt gammal för att extrajobba hjälpte jag två familjer i området med hämtning och barnpassning i fem år. Efter gymnasiet åkte jag på en längre resa och tog ett uppehåll i jobb men när jag kom hem och började plugga visste jag direkt att jag ville jobba som barnvakt igen och kom då i kontakt med Nanny by Tellus.

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det är otroligt givande och kul att jobba med barn! Jag älskar hur genuina och oförutsägbara de är och det finns inget stopp på kreativiteten. Att få följa barnens utveckling och skapa en relation med dem och föräldrarna är väldigt fint. Att vara barnvakt är också ett väldigt anpassningsbart jobb som fungerar bra vid sidan om studierna, vilket är viktigt för mig. Enligt mig är barnvakt det perfekta extrajobbet, dels för att man kan matchas med en familj som behöver hjälp lika många dagar som man har möjlighet att jobba, men framförallt för att det är så himla roligt!

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Jag tror att det är väldigt viktigt att föräldrarna känner sig trygga med den som tar hand om deras barn. Med min hjälp kan de åka hemifrån och fokusera på jobb och andra sysslor som behöver göras. Barnvaktshjälp ger dem även tid för varandra och föräldrarna kan till exempel gå ut och äta middag tillsammans eller träffa vänner medan jag jobbar. Jag tror även att det är bra för barnen att få träffa andra människor och att det bidrar till deras utveckling.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Jag tar hand om en 1-åring och en 2-åring. Ett vanligt barnvaktspass för mig är att jag kommer hem till familjen vid lunchtid, så att den förälder som då är hemma kan åka till sitt jobb. Vi börjar med att äta lunch och leker sedan. På senare tid har vi tränat mycket på att gå. Senare tar vi en promenad till den närliggande lekparken och gungar. Mot eftermiddagen går vi och hämtar storebror på förskolan och går sen hem och äter mellis. Efter mellis leker vi tills föräldrarna kommer hem.

Har du några tips på hur man blir en duktig barnvakt?

Bra kommunikation med familjen är A och O! Har du en öppen dialog med familjen kommer både föräldrarna och du som är barnvakt att känna er tryggare. Utöver det är det självklart viktigt att man tycker om att ta hand och leka med barn. En barnvakt ska vara närvarande och se barnens behov. Som barnvakt ska man vara som en extrahand för föräldrarna och kompis och förebild till barnen.

Namn: Cornelia

Boka barnvakt på 010-178 79 00

Vi hjälper dig igenom alla steg.
Varma hälsningar, Josefina

Eller lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar

  01. Dina behov och önskemål

  Alla familjer är unika. Vi börjar med ett samtal för att förstå vilka behov just din familj har.

  02. Personlig matchning

  Vi påbörjar en sökning bland våra kvalitetssäkrade barnvakter och presenterar en kandidat utifrån era önskemål.

  03. Möte och vi är igång

  Ni får träffa barnvakten på ett kostnadsfritt och förutsättningslöst första möte hemma hos er. Känns allt bra efter det kan ni sätta igång.

  4.9/5 högst betyg av alla barnvaktsförmedlingar

  Vi är stolta att vårt genuina engagemang ger resultat hos våra kunder vilket märks på våra fina omdömen.

  Läs fler intervjuer