Intervju med Selma

Barnvakt sedan på Nanny By Tellus

Vad är det bästa med att jobba barnvakt?

Det bästa med att jobba som barnvakt tycker jag är att få se barnen utvecklas och växa. Och att man får bli en del av barnens liv. Sen är det alltid kul att få känna sig uppskattad av både barnen och familj, till exempel när man hämtar på förskolan och de blir glada av att se en.

Vilka egenskaper tycker du är viktigaste för att kunna vara en duktig barnvakt?

En viktig egenskap tycker jag är att kunna ha tålamod, alla dagar är inte alltid lätta och då är de viktigt att behålla tålamodet och tänka ett steg längre. Ta reda på vad barnen behöver och kanske distrahera med något annat. Sen är det också viktigt att kunna vara kreativ med dem. Kunna hitta på olika saker med barnen som dom uppskattar. Att ha kul med barnen och inte bara se det som ett jobb utan ha roligt undertiden också.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Alla familjer har ju såklart lite olika behov, men med de lite större barnen brukar jag hämta dem från förskolan för att sen gå till någon park så att dom får leka lite. Sen ger jag dom middag och det övergår till inomhuslek som till exempel kan vara att rita. Med lite mindre barn åker jag direkt hem till familjen där jag avlöser någon förälder så att dom kan börja jobba. Jag får sen se till att barnet får leka, äta, sova med mera.

Hur tycker du kontakten med Nanny by Tellus fungerat?

Jag tycker att kontakten har fungerat jättebra. Det är alltid lätt att få tag på någon ifall man har frågor eller så, och man får svar fort. Sen kollar de med en med jämna mellanrum att allt fungerar bra och att man är nöjd med familjer och så vidare.

Du som är ett proffs på barnpassning, vilka är dina bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ha bra kontakt med föräldrarna, då det är dom som känner sina barn allra bäst. Se till att du lätt kan ta kontakt med dom ifall något skulle hända eller ifall du har frågor. Sen är ett tips också att ha kul medans du jobbar, det märker barnen av och ni kommer ha det mycket roligare och komma närmare varandra. Ha roligt under tiden du jobbar helt enkelt!

Namn: Selma

Boka barnvakt på 010-178 79 00

Vi hjälper dig igenom alla steg.
Varma hälsningar, Emma

Eller lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar

  01. Dina behov och önskemål

  Alla familjer är unika. Vi börjar med ett samtal för att förstå vilka behov just din familj har.

  02. Personlig matchning

  Vi påbörjar en sökning bland våra kvalitetssäkrade barnvakter och presenterar en kandidat utifrån era önskemål.

  03. Möte och vi är igång

  Ni får träffa barnvakten på ett kostnadsfritt och förutsättningslöst första möte hemma hos er. Känns allt bra efter det kan ni sätta igång.

  4.9/5 högst betyg av alla barnvaktsförmedlingar

  Vi är stolta att vårt genuina engagemang ger resultat hos våra kunder vilket märks på våra fina omdömen.

  Läs fler intervjuer