fbpx

Månadens barnvakt

Den här månaden vill vi lyfta Fanny som månadens barnvakt. Fanny har jobbat som barnvakt via Nanny by Tellus sen 2017 och har under sina nästan 5 år som barnvakt uppvisat både pålitlighet, kontinuitet och stort engagemang. Med en öppen och okomplicerad inställning har Fanny kunnat jobba med olika familjers livssituationer och behov på ett enastående sätt.  Fanny har främst jobbat som barnvakt i Vasastan och på Östermalm. där hon ansvarat för både regelbundna uppdrag med hämtningar på förskola med även med passning av mindre barn i hemmet. Vi är verkligen så glada att ha dig som barnvakt hos oss och för allt strålande arbete som du tillfört. En riktig stjärna!

Vad är det bästa med att jobba barnvakt?

Det bästa med att jobba som barnvakt är att man får uppleva så mycket. Varje pass ser helt olika ut och det är så roligt att få lära känna nya barn, få veta mer om dem som hur det går för dem i skolan, deras kompisar och intressen. Man lär sig även mycket om hur det är att passa barn i olika åldrar, allt från små bebisar till barn som går i skolan, vilket skiljer sig åt enormt. När man passat ett barn tillräckligt länge blir man så nära att det börjar kännas som ett syskon, vilket är roligt men gör det samtidigt tråkigt att lämna familjen när de inte behöver en barnvakt längre eller när man själv inte har möjlighet att passa mer.

Vilka egenskaper tycker du är viktigaste för att kunna vara en duktig barnvakt?

 Att vara bra på att lyssna, visa intresse och ställa frågor tycker jag är enormt viktigt och det gäller särskilt när det gäller äldre barn. Tidigare har jag passat yngre barn men hon jag passar nu är nio år gammal. I och med att hon är äldre kan vi prata om mer saker och jag tycker att det är viktigt att hon kan se mig som en kompis. Däremot är det fortfarande viktigt att kunna säga till och kunna veta var gränsen går mellan någon som bestämmer och en kompis. Det är även viktigt att vara uppmärksam och göra det som passar barnet bäst. Ibland får man exempelvis gå till parken när det är tråkigt väder ute för att barnet vill det. Det gäller att inte vara självisk utan att sätta barnet i fokus. Framför allt är det viktigt att ha kul när man är barnvakt. Det gör det både minnesvärt för barnet och för dig som passar.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

 Tidigare när jag passade yngre barn hämtade jag barnet/barnen från förskolan i barnvagn, gick till parken och sedan hem för att leka och äta middag. När det är yngre barn är det mer att tänka på, att de är påklädda med rätt ytterkläder, att de sitter rätt i vagnen, blöjbyte och att de äter ordentligt. Barnet jag passar nu är på ett sätt ”enklare” att passa i och med att hon är äldre och har så bra koll på saker själv. Henne hämtar jag från skolan, vi går hem, bygger lego, spelar Just Dance, Mario Kart, bakar eller ritar, sedan lagar jag middag till henne och hennes syster, äter samt diskar undan. Därefter ser vi en film om vi hinner och sedan är passet slut.

Hur tycker du kontakten med Nanny by Tellus fungerat?

 Kontakten med Nanny by Tellus fungerar superbra. De är väldigt snabba och effektiva. Jag känner alltid att jag kan kontakta dem om det är någonting jag undrar. De har alltid kunnat erbjuda fler uppdrag om jag känner att jag vill ha det vilket är jättebra. Som anställd känner jag mig väldigt trygg och uppskattad, och det är därför jag fortsatt som barnvakt hos dem under en sådan lång tid (sedan 2017).

Du som är ett proffs på barnpassning, vilka är dina bästa tips till andra barnvakter?

Att känna att du kan fråga om du undrar något. Det gäller barnet, deras föräldrar samt Nanny by Tellus. Någon gång är allas första gång och man kan inte vara proffs från början. Ju mer du jobbar som barnvakt desto mer kommer du in i det och till slut kommer du inte få panik när bebisen inte slutar gråta eller blöjorna är slut. Ett annat tips är att prata mycket med förskolepedagogerna/lärarna om hur det gick för barnet på förskolan/skolan, Fråga barnet mycket och ha en bra och öppen kontakt med familjen.

Bli kontaktad för Nannyhjälp

Vår barnvaktsspecialist kontaktar dig inom 24 timmar, eller ring oss direkt på