fbpx

Hjälp med barnvakt på barnkalaset?

Nu har det nya året satt igång på riktigt och det kanske börjar bli dags att planera barnets födelsedag? Även om ditt barn redan fyllt år kanske det snart är dags för ditt egna firande!

Vi har de bästa tipsen för ett lyckat firande.

Vara ute i god tid.

Var ute i god tid med inbjudan så du vet hur många som har möjlighet att komma, för att forma kalaset på bästa sätt!

 

Är ditt barns drömkalas för dyrt?

Slå ihop kalaset med ditt barns kompis/kompisar! Om ditt barn vill hyra ett lek palats eller spela bowling med kompisarna men du själv inte har råd, fråga någon förälder från skolklassen eller barnets kompis förälder så kan ni slå ihop ett kalas för att dela på kostnaderna!

 

Slut på idéer till kalaset på hemmaplan?

Här kommer några enkla men roliga lekar ni kan hitta på under kalaset hemma!

  • Dansstopp. Låt alla barn vara på en stor yta i hemmet och var beredd med musik att kunna starta/pausa musiken. Barnen ska dansa till musiken tills den stoppas, de som rör sig när musiken stoppats åker ut, den sista som är kvar har vunnit!

 

  • Är du bra? Alla barnen ska stå i en ring. Ett barn börjar leken genom att peka på någon i ringen och säga ”är du bra på?”. Då svarar barnet som blivit pekad på ”på vad?”. Varvid barnet som började leken säger en uppmaning som till exempel ”att vissla” eller ”härma ett lejon”. Barnet som blivit pekad på ska då göra det den blivit uppmanad att göra.

Leken blir skojigast om man försöker hitta på roliga och halvlöjliga uppdrag och om den har ett rätt högt tempo. Ingen vinner utan leken avslutas när det inte är kul längre!

 

 

Om du behöver hjälp med barnkalaset eller vill ha ett vuxenkalas med dina vänner så finns våra barnvakter tillgängliga! Våra barnvakter hjälper gärna till att hålla koll på barnen under kalaset och även att hjälpa till och planera eller förbereda kalaset. Läs mer på: Boka Nanny.