fbpx

Laga mat med barnen- UTE

Krångligt? Jobbigt? Tidskrävande? Är detta ursäkter för att inte fixa det där roliga vardagsäventyret för barnen? Helt förståeligt, men Nanny by Tellus punktar nedan upp tips på hur dessa hinder kan övervinnas. Våra barnvakter ställer gärna upp för helgaktiviteter ute i det gröna. Vår målsättning är att det ska vara roligt och inspirerande att passa barn.

1: Passa på att förbered dig hemma. Hacka grönsaker, mät upp pastan, skala potatisen, skär upp kycklingen och marinera så att den är färdig att tillagas på direkten och liknande förberedelser.  Syftet är att slippa dessa krångliga moment ute, då ni ska njuta av naturen och varandra.

2: För att det ska bli en rolig upplevelse för barnen är det klokt att låta dem vara med och hjälpa till med matlagningen. Men se till att vara försiktig med gas- spritkök eller grill så att ingen skadar sig. Kanske kan det vara bra att plocka med sig en potatis som inte skalats och låta barnet göra det ute?

3: Du behöver inte servera en lyxmåltid, oftast blir maten godare än vad den är i vanliga fall enbart för att man äter den i naturen.

4: Glöm inte att ta med dig kryddor, serveter och något gott att dricka!