Tips när du ska köpa leksaker

Leksaker är barnets bästa vän! Leksaker är otroligt användbara redskap för barnets inlärning och även något som kan bli en viktig del sak barnet. Däremot så är det väldigt viktigt att du undersöker att leksakerna är bra för ditt barn att leka med.

Här är några saker att tänka på:

Välj rätt leksak för rätt ålder. Det står idag på de flesta förpackningar eller i informationsfältet om du ska köpa leksaker online vilken ålder leksaken är anpassad till. Att leksaker är riktade till olika åldrar beror på flera orsaker, men de vanligaste orsakerna är för att barnet ska stimuleras utifrån deras behov samt att leksaken inte ska vara farlig för barnet.

Det finns flera saker som är viktiga att leta efter på leksaksförpackningen innan du köper leksaken. Det du ska vara extra uppmärksam på är om leksaken är CE-märkt. Om en leksak är CE-märkt betyder det att tillverkarna har ett godkännande av att leksaken är bra och tillverkad med hänsyn till hälsa och andra bra faktorer. Vissa leksaker kan ha varningstecken på sig, kolla om det är något du måste ta hänsyn till gentemot ditt barn!

Våra barnvakter på Nanny By Tellus anpassar alltid lekandet efter rätt leksaker under barnpassning. Om du behöver hjälp med barnpassning i Stockholm eller har fler frågor om vår verksamhet är du varmt välkommen att läsa mer om oss här: Våra tjänster