fbpx

Månadens barnvakt!

Denna månad vill vi lyfta fram Sarah som är en av Nanny by Tellus mest uppskattade barnvakter. 

Sarah har jobbat hos Nanny by Tellus sen drygt ett år tillbaka och har under denna tid jobbat med både heltidsuppdrag med spädbarn men också hjälpt familjer med hämtningar på förskola och passningar på kvällar och helger.  Sarah är social och framåt tjej som är svår att inte gilla. Stort genuint intresse för barn såklart men det som utmärker henne är hennes arbetsinställning. Från dag 1 har hon hela tiden visat framfötterna och ser inga problem utan bara möjligheter. Att hon sedan är tvåspråkig har gjort att hon varit uppskattad hos engelsktalande familjer. 

Vi är både stolta och glada att ha dig hos oss och vi och de familjer du jobbar med hoppas såklart att du kommer vara kvar med oss länge till!  

Läs gärna vår lilla intervju med Sarah nedan.

Nanny by Tellus

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det bästa är relationerna du skapar med barnen och familjerna. Det är en helt underbar känsla när man kommer fram och barnen är glada att se dig, man kan inte slå det. När man kommer in i rutinerna och hittar sin plats i hur allting går så kan det känna som man är typ en del av familjen. Sen är det kul att få leka med barn och vara lite aktiv. 

Vilka egenskaper tycker du är viktigast för kunna vara en duktig barnvakt?

Tålamod och flexibilitet är det absolut viktigaste. Det är inte alltid solsken och regnbågar, ibland så har man lite svåra dagar (både du och barnen) och det är mycket som behöver lära sig när man är liten. Så att kunna vara tålmodig är i stort sett ett krav om man vill trösta ett upprörd barn eller hitta bra lösningar om någonting händer. Bra fantasi är också ett stort plus så man kan leka eller hitta på kul saker att göra. 

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Det beror lite på barnets ålder och familjerutiner/behov, det kan se lite olika för varje familj. Oftast så tar jag hand om ganska små barn, så då är det mycket lek, matning, promenad och att se till att de sover. Med lite större barn brukar jag hämta upp de från förskolan, leka, eller kanske gå till biblioteket och sen komma hem igen och fixa middag.  Som sagt, de beror lite på behov. 

Hur tycker du kontakten med Nanny by Tellus fungerat? 

Jag tycker att det har funkat jättebra! De är super lätt att få tag på om jag någonsin har funderingar eller frågor, kollar in för att se hur det går, och alltid ser till att det känns trygg för både familjerna och barnvakt när man börjar ett nytt uppdrag. 

Du som är ett proffs på barnpassning, vilka är dina bästa tips till andra barnvakter?

Först – se till att du har bra kommunikation med föräldrarna. Ibland händer saker med schemat eller liknande. Sen kan man också fråga efter tips eller saker som barnet tycker om, de känner ju deras barnet bäst. Andra – våga vara kreativ! Tänk tillbaks till när du var barn och vad du skulle ha älskat din barnvakt att göra med dig, och sen gör det!

Bli kontaktad för Nannyhjälp

Vår barnvaktsspecialist kontaktar dig inom 24 timmar, eller ring oss direkt på