fbpx

Månadens barnvakt

Denna månad vill vi lyfta vår barnvakt Felicia och hennes strålande arbete. Hon har jobbat som barnvakt via Nanny by Tellus under snart 2,5 år och har under tid hjälpt flera familjer att göra vardagen enklare.  Felicia kännetecknas av en stabil och trygg personlighet men samtidigt mycket engagerad och ordningsam.  Med kompetens att kunna jobba med alla åldrar har hon kunnat stötta småbarnsfamiljer med både schemalagda hämtningar från förskolan till akuta inhoppsuppdrag när vardagen kört ihop sig. Vi är både glada och hedrade för att du jobbar hos oss.

Läs gärna intervjun med Felicia nedan.

Vad är det bästa med att jobba barnvakt?

Det bästa med att jobba som barnvakt för mig är barnen och familjerna jag möter. Alla familjer och barn är annorlunda vilket gör att det blir många nya situationer och arbetsuppgifter.  Variationen gör det så roligt då barnen jag haft varit i så blandande åldrar från 2 år upp till 8 år gamla.  Det är så intressant och roligt att jobba som med barn under en längre tid då man får följa med i barnets utveckling.

Vilka egenskaper tycker du är viktigaste för att kunna vara en duktig barnvakt?

Jag tycker att det är väldigt viktigt att ha tålamod och vara förstående men även kunna stå på sig när de behövs. Tålamod krävs då barn kan ha svårt att visa eller säga vad de känner eller vill ha. Sen finns det även dagar då de kanske är trötta och sura då är det viktigt att man är förstående och visar de att det är okej att vara trött och hitta på sätt att få de att bli glada och då behöver man ha tålamod. Du behöver även kunna vara stå på dig då barn ibland försöker testa gränserna och då måste man kunna markera vad som är rätt och fel.  En annan viktig sak är att du måste ha barnasinne och vara kreativ när det kommer till lekar och annat skoj.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Ett vanligt barnvaktspass kan vara att hämta från förskolan och om det är fint väder leka utomhus en stund innan man går hem och äter mellanmål och sen mer lek och sedan middag. Självklart beror det här på vad familjerna och barnens behov är så det kan variera mellan familjerna beroende på hur gamla barnen är och vad
familjerna vill att du ska göra. 

Hur tycker du kontakten med Nanny by Tellus fungerat?

Kontakten med Nanny By Tellus är bäst. Det är enkelt att få tag på dem om man har frågor eller funderingar. De håller bra kontakt från början och fortsätter göra så längs vägen och man märker att de bryr sig om både familj, barn och att jag som barnvakt ska känna mig bekväm.

Du som är ett proffs på barnpassning, vilka är dina bästa tips till andra barnvakter?

Mina tips är var inte rädd för att fråga familjerna om hur de vill ha det då du inte kan jämföra familjer och barn med tidigare då de har olika behov. Du ska också inte vara rädd för att säga till föräldrarna om du tror barnet håller på att bli sjuk och föräldrarna inte är hemma än. Ha en öppen kommunikation med familjerna då tider och dagar kan förändras men även att det är viktigt att berätta hur det har gått för dig och barnet. Du kan även fråga föräldrarna om något nytt har hänt och vad som är populärt nu för barnet, fråga om tips i fall du märkt att vad du gjort inte fungerat så bra. Var kreativ med att komma på lekar och vad ni kan göra.

Bli kontaktad för Nannyhjälp

Vår barnvaktsspecialist kontaktar dig inom 24 timmar, eller ring oss direkt på