fbpx

Månadens barnvakt

Månadens barnvakt i januari är ingen mindre än Sanaz. 

Sanaz har jobbat hos Nanny by Tellus sen sommaren 2021 och har sedan dag 1 kommit med stort engagemang, ordningssamhet och ett stort hjärta.  Med ett genuint intresse för människor och barn och samtidigt viljan att alltid vilja hjälpa till har gjort henne till en mycket uppskattad barnvakt hos många familjer.  Sanaz studerar nu till förskollärare och vi vågar lova att du kommer bli en så otroligt uppskattad pedagog när den dagen kommer. 

Vi är superglada och stolta att ha dig i vårt team!  

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det bästa med jobbet som barnvakt är relationerna man skapar med barnen och familjen. Barnen blir genuint glada över att få träffa en och att umgås och hur speciellt är inte det? Sedan är det en härlig känsla att man får möjligheten att hjälpa familjer i behov. Jag studerar även till förskollärare i Uppsala och än idag har det inte varit några som helst problem att få detta jobb att gå ihop med studierna.

 

Vilka egenskaper tycker du är de viktigaste för att kunna vara en duktig barnvakt?

Det är väldigt viktigt med tålamod, tänk på att du inte kan förvänta dig att barnen ska veta allt och ibland sker det olyckor och då hjälper ett gott humör och en bra inställning situationen. Det är även viktigt att kunna anpassa sig till varje barn, eftersom vi möter på olika personligheter och olika tillvägagångssätt hos alla barnen.

 

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Det kan se väldigt olika ut men just nu med barnen som går i förskolan är det upphämtning som gäller sedan äter vi, leker utomhus/inomhus och mot slutet så varvar vi ner genom att titta på något eller utföra lugnare aktiviteter. Med yngre barnen blir det mycket lek, se efter dem, mata och natta dem och gå ut på promenader med vagnen.

 

Hur tycker du kontakten med Nanny by Tellus fungerat?

Kontakten med Nanny by Tellus har alltid fungerat väldigt bra. Jag har alltid känt mig trygg och vet att de kommer agera utifrån vad som är bäst för mig och familjerna. Sedan finns de alltid nära till hands och självmant kollar till en och frågar hur det går, hur vi har det med familjerna och det stödet är väldigt viktigt enligt mig.

 

Du som är ett proffs på barnpassning, vilka är dina bästa tips till andra barnvakter?

Tänk på att barnet/barnen är föräldrarnas ögonsten och därför är det väldigt bra med en god kommunikation, fråga om något känns oklart, försök att tala om i god tid om det sker ändringar, var på ditt bästa humör och var aktiv med barnen, titta upp förslag på lekar och aktiviteter som passar dina barns intressen och ålder.

Bli kontaktad för Nannyhjälp

Vår barnvaktsspecialist kontaktar dig inom 24 timmar, eller ring oss direkt på