fbpx

Månadens barnvakt

Denna månad vill vi lyfta upp vår uppskattade barnvakt Philippa. 

Som förmedling värdesätter vi erfarenhet och engagemang som två avgörande egenskaper för att kunna jobba som barnvakt via oss. Philippa är ett perfekt exempel på en sådan barnvakt.

Philippa har jobbat 1,5 år med oss där hon hjälper 3 olika familjer med regelbunden barnpassning inom åldrarna 1-5 år. Philippa har med sitt stora engagemang, pålitlighet och genuina intresse för barn gjort sig till en väldigt efterfrågad barnvakt i Danderyd och Djursholm.  

Vi är väldigt stolta och glada att ha dig hos oss! 🙂

Läs intervju med Philippa nedan.

Nanny by Tellus

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det bästa att jobba som barnvakt är att få träffa barnen och se deras utveckling, både den korta, vecka för vecka men också från ett halvår till ett annat.  Sen deras livsglädje som dom visar och sprider vidare. 

 Vilka egenskaper tycker du är de viktigaste för att kunna vara en duktig barnvakt?

Det finns många egenskaper som är viktiga att ha, men jag skulle säga att vara tålmodig och kunna ha många bollar i luften är två av dem viktigaste. Ena sekunden så ska man gunga ett barn, ha en diskussion med de andra samt hålla koll på den. 

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

För mig brukar de se ut så att jag hämtar barnen på förskolan och skolan och därefter leker vi en stund. Därefter lagar jag mat, ofta  köttbullar och pasta eller pannkakor. Sedan leker vi ett tag till, målar eller bakar och efter det kommer föräldrarna/föräldern hem innan de är dags för barnen att lägga sig. 

 Hur tycker du kontakten med Nanny by Tellus fungerat?

Jag tycker kontakten med Nanny by Tellus har fungerat mycket bra. Jag får snabbt svar om jag hör av mig och har jag något i tanken jag vill bolla finns dem där och kan hjälpa till. 

Du som är ett proffs på barnpassning, vilka är dina bästa tips till andra barnvakter?

Uppskatta tiden med barnen då dom växer och lär sig mycket väldigt fort. Det kan bli lite mycket och svårt ibland och då är det viktigt att behålla lugnet för att saker och ting ska lösa sig så smidigt som möjligt. Var inte för snäll. Barnen ska lyssna på dig som barnvakt då det är du som bestämmer under tiden du tar hand om dem. Så säg till barnen eller barnet om hen inte lyssnar eller gör något hen inte får. Det kommer underlätta i de långa loppet

Bli kontaktad för Nannyhjälp

Vår barnvaktsspecialist kontaktar dig inom 24 timmar, eller ring oss direkt på