Intervju med Nymme

Intervju med Nymme

Hur det kommer sig att du jobbar som Nanny?

Har alltid älskat att vara med barn och hade planer på att bli au pair i USA men ville första testa på hur det faktiskt är att jobba med barn under en längre tid. Jag började jobba som Nanny i Sverige och då glömde jag bort mina planer att åka iväg när jag hade så kul med familjerna jag jobbat för. Har tidigare jobbat heltid med en familj som hade 2 barn i åldrarna 3 och 4 år.

Vad är det bästa med att jobba med barn?

Att det är roligt! Barn har en underbar fantasi, är alltid ärliga och kommer med roliga berättelser och uttryck! Kontakten man får med barnen och deras föräldrar gör att det inte känns som ett vanligt jobb.

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Jag tror att jag underlättar för familjen jag jobbar hos genom att de får tiden att räcka till. Familjen har specifika anledningar till varför de behöver hjälp då ett av barnen har speciella behov.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Jag är barnvakt till tre barn i åldrarna 1-5 år. På eftermiddagen när jag kommer är det mycket lek med ettåringen som sedan ska matas innan läggdags. Då jag går en promenad med vagnen. Annars blir det mycket lek och pyssel.

Hur tycker du att kontakten med Nanny By Tellus fungerar?
Otroligt bra! Undrar man om något finns det alltid någon man kan ringa eller skicka meddelande till och de ger svar snabbt!

Har du några tips för att bli en duktig barnvakt?

Se barnen som människor och ta deras tankar på allvar. Jag tycker det är viktigt att ha kul ihop och tillåta lite bus då och då. Vara närvarande och faktiskt delta i lekarna med barnen. Tänk på att vara den bästa versionen av dig själv då barn lätt tar efter fraser och beteenden från personer i deras omgivning.