Intervju med Nanny by Tellus barnvakter

Samtliga barnvakter som jobbar hos Nanny by Tellus har varit på personliga intervjuer på kontoret. Som barnvaktsförmedling värdesätter vi kvalitet och personlig relation framför kvantitet och digitala möten via Skype och Facetime. Vi tror att de bästa barnvakterna hittar man genom mötet där man förstår varandras förväntningar och önskemål. Allt handlar inte om erfarenhet och allt handlar heller inte om personlighet. Vi tror att de bästa barnvakterna har en kombination av det båda.

Nedan kan ni läsa en intervju med Magda. En av våra mest populära barnvakter som genom kompetens, engagemang och tydlig kommunikation gjort några av våra familjers vardag så mycket lättare och tryggare.

Hur kom du in på att jobba som barnvakt?

Jag kom in på att bli barnvakt då jag alltid varit intresserad av att jobba med barn. Jag är väldigt aktiv som person och ville då ha ett extrajobb där man kunde leka och inte sitta still. Så då googlade jag runt lite och hittade NANNY BY TELLUS och sökte direkt dit.

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det absolut bästa med att jobba som barnvakt är att man får leka och göra barnen glada. Man får även chansen att underlätta för familjen vilket känns väldigt bra. Att vara barnvakt har många fördelar för dig som söker ett jobb där man alltid är aktiv och leker hela tiden.

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Jag tror att jag underlättar en del för familjen jag hjälper. Detta då jag kan ta hand barnen så länge som det behövs och det ger möjligheten för föräldrarna att jobba. Barnen slipper även stanna på förskolan till sent och får istället komma hem i god tid. Då jag även är tillgänglig på helger kan föräldrarna ha chansen att gå ut och äta och hitta på saker själva.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Ett vanligt barnvaktspass ser ut som så att jag hämtar barnen på förskolan vid ungefär 14:30-15:00. Efter det så varierar det, ibland går vi till parken och ibland går vi hem direkt. Oftast äter vi ett litet mellanmål också. Sedan leker vi tills när det är dags för middag vilket brukar vara runt 16:45/17:00. Då lagar jag maten och barnen brukar vilja sitta med och kolla. Sedan äter vi tillsammans allihopa. Efter det brukar vi hinna leka ett litet tag tills föräldrarna kommer

Har du några tips på hur man blir en duktig barnvakt?

Mina bästa tips till dig som vill vara barnvakt är att våga släppa lös lite. Våga leka med barnen och leva dig in i rollen. Man måste även ha mycket koll hela tiden och ha ögonen öppna. Ta hand om barnen  och visa att du har kul när du är med dom. Då kommer dom älska dig.

Läs omdömen från våra kunder här

Vill ni ha hjälp av en barnvakt ifrån Nanny by Tellus?

Behöver ni hjälp med barnpassningen har vi flera duktiga barnvakter som just nu söker nya familjer att få lära känna. Våra barnvakter hjälper bland annat till med hämtning på förskola och passning i hemmet. Oavsett vilken hjälp ni behöver med barnpassningen så skräddarsyr vi en lösning utefter era behov.

Läs mer om våra tjänster här

Läs fler intervjuer med våra barnvakter här