Intervju med Nanny by Tellus barnvakter

Samtliga barnvakter som jobbar hos Nanny by Tellus har varit på personliga intervjuer på kontoret. Som barnvaktsförmedling värdesätter vi kvalitet och personlig relation framför kvantitet och digitala möten via Skype och Facetime. Vi tror att de bästa barnvakterna hittar man genom mötet där man förstår varandras förväntningar och önskemål. Allt handlar inte om erfarenhet och allt handlar heller inte om personlighet. Vi tror att de bästa barnvakterna har en kombination av det båda.

Nedan kan ni läsa en intervju med Elisabeth. En av våra mest populära barnvakter som genom kompetens, engagemang och tydlig kommunikation gjort några av våra familjers vardag så mycket lättare och tryggare.

Hur kom du in på att jobba som barnvakt?

Efter att rest i 5 månader visste jag inte vad jag ville göra. Vad ska jag plugga? Vad ska jag bli? Jag kände därför att jag behövde ett jobb med mycket flexibilitet så jag kunde pröva på olika kurser och samla andra erfarenheter.

 Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Dels kan man ha fasta timmar varje vecka, men annars är det ett grymt sätt att känna pengar lite sporadiskt. Man bestämmer själv över hur mycket man vill jobba. För mig är det tacksamma fickpengar varje månad.

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Livspusslet blir lite lättare att få ihop. Två extra timmar på jobbet tre gånger i veckan gör så att tiden hemma blir mer avkopplande. Samtidigt som man vet att ens barn är med någon som har 100% fokus på dom.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Jag hämtar på förskolan och går till en närliggande park. Sen går vi hem för middag och mys innan föräldrarna kommer hem. Allt beror på dagsform på barnet och vädret förstås.

Har du några tips på hur man blir en duktig barnvakt?

En bra och öppen dialog med föräldrarna ger inte bara klarhet i deras rutiner och värderingar, utan visar ett engagemang som ger trygghet och förtroende för dig som barnvakt. Barn mår även dom bra av trygghet, uppmärksamhet och en påhittig barnvakt som kan alla babblarlåtar utantill!

Läs omdömen från våra kunder här

 

Vill ni ha hjälp av en barnvakt ifrån Nanny by Tellus?

Behöver ni hjälp med barnpassningen har vi flera duktiga barnvakter som just nu söker nya familjer att få lära känna. Våra barnvakter hjälper bland annat till med hämtning på förskola och passning i hemmet. Oavsett vilken hjälp ni behöver med barnpassningen så skräddarsyr vi en lösning utefter era behov.

Läs mer om våra tjänster här

Läs fler intervjuer med våra barnvakter här