Intervju med Milandra

Intervju med Milandra

Lite om mig
Under gymnasiet passade jag en flicka tre dagar i veckan där jag hämtade henne från förskolan, lagade mat och lekte lekar. Förra sommaren gjorde jag även ett välgörenhetsarbete på organisationen Abrigo i Brasilien i tre veckor. Jag tillsammans med en kollega tog hand om cirka 10 barn som hade ensamstående mammor. Där lärde jag mig mycket om ickeverbal kommunikation med barn då jag inte kunde portugisiska.

I somras blev jag anställd som vikarie på dagis vilket innebär att jag har jobbat med många olika åldrar. Jag har sedan augusti varit anställd på Nanny By Tellus då jag kände att jag behövde en till sysselsättning utöver skola och vikariatet. Det var en självklarhet att arbeta mer med barn då jag har erfarenhet och tycker om jobbet.

Fritidsintressen

  • Basket
  • Musik (båda skapa och lyssna)
  • Sticka (haha men inte så bra)

Vad är det bästa med att jobba med barn?

Barn är människor som håller på att formas och det är extremt viktigt att deras behov bemöts. Så att de blir bra och förhoppningsvis lyckliga människor när de växer upp. Därför är det extremt givande att vara där vid de tillfällen då föräldrarna inte har möjlighet.

Att få tal del av olika barns liv och hjälpa dom utvecklas och se dom växa är helt fantastiskt. Utöver det är det kul att veta att jag bidrar och hjälper till i en familjs liv.

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Att vara småbarnsförälder är svårt och att hitta tid till allt kan vara omöjligt. Då är det självklart en lättnad att ha någon som man litar på och som hjälper till med det viktigaste i familjen.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Ofta brukar man hämta barnen/barnet från förskolan och ta sig hem tillsammans. Sedan kanske man leker en stund. Efter det brukar man göra i ordning någon form av middag, leker lite till och sedan kommer föräldrarna hem. Ibland kanske man även lägger barnen om de är trötta.

Hur tycker du att kontakten med Nanny by Tellus fungerar?

Väldigt bra! Det är en enorm trygghet att bara kunna ringa eller sms:a om man har några funderingar. Dessutom är det alltid snabba och solklara svar.

Har du några tips för att bli en duktig barnvakt?

Lugn, lekfull och lyhörd skulle jag säga är tre nyckelord.