Intervju med Elisabeth

Intervju med Elisabeth

Hur kom du in på att jobba som barnvakt?

När jag började plugga behövde jag hitta ett givande extrajobb att kunna kombinera med skolan. Då jag sedan tidigare jobbat mycket med barn via förskola kändes det naturligt söka jobb som barnvakt.

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Att kunna ha ett flexibelt och roligt jobb där man både får skratta o leka är det absolut bästa. Det är ett perfekt extrajobb!

 Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Livspusslet blir lite lättare att få ihop. Två extra timmar på jobbet tre gånger i veckan gör så att tiden hemma blir mer avkopplande. Med en barnvakt kan man fokusera på jobbet och sen komma hem lägga allt fokus på sina barn istället för att allt blir stressigt. Samtidigt som man vet att ens barn är med någon som har 100% fokus på dom.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Jag hämtar på förskolan och går till en närliggande park. Sen går vi hem för middag och mys innan föräldrarna kommer hem. Allt beror på dagsform på barnet och vädret förstås.  Man måste alltid vara lyhörd och lite flexibel och jobba utifrån dagens förutsättningar.

Har du några tips på hur man blir en duktig barnvakt?

En bra och öppen dialog med föräldrarna ger inte bara klarhet i deras rutiner och värderingar, utan visar ett engagemang som ger trygghet och förtroende för dig som barnvakt. Barn mår även dom bra av trygghet, uppmärksamhet och en påhittig barnvakt som kan alla babblarlåtar utantill!