Baka kanelbullar med barnen

Baka kanelbullar med barnen kan inte vara mer lämpligt än på kanelbullens dag. Att baka är en perfekt aktivitet då barnen får lära sig struktur genom att följa ett recept samtidigt som man får något konkret och gott när receptet är fullföljt. Är barnen lite mindre är det bra om du som förälder ansvarar för måtten och såklart även vid ungen men trots det finns det mycket som barnen kan bidra med! Det viktigast är att alla får vara med och bidra.

Inför bakningen

Gå igenom receptet och se att alla ingredienser finns tillgängliga. Plocka fram allt och ta fram de mått som krävs. Berätta gärna varför man använder mått och vad som händer om man tar för mycket eller för lite av något.

Under bakningen

När allt står framme är det dags för bakningen! Som förälder kan du fördela uppgifterna mellan barnen baserat på ålder och intresse ? När det är dags att sätta in bullarna i ugnen rekommenderar vi att du som förälder tar ansvaret att ta in och ut plåten.

Efter bakningen

När bullarna gräddas kan man ta itu med det som är mindre roligt. Städa upp och diska. Även här rekommenderar vi att barnen är delaktiga. Att även göra de mindre roliga delarna av bakningen gör att man kommer uppskatta det goda ännu mer när det är dags för avsmakning!

Avsmakning

Nu kommer man till det roligaste av allt. Avsmakning av bullarna rekommenderas med ett glas mjölk eller annan valfri dryck! Vill man göra bullarna lite spexigare kan man addera glasyr och topping.

 

Behöver ni hjälp med barnpassningen har vi flera duktiga barnvakter som just nu söker nya familjer att hjälpa till oss. Våra barnvakter hjälper till med hämtning på förskola och passning hemmet. Självklart kan de baka kanelbullar med barnen 🙂 Läs mer om våra tjänster här: 

Tips på reccept finns att hämta här