3 enkla tips för att hålla barnen friska.

Nu i sjukdomstider kan det vara bra med lite tips hur man håller barnen friska. Det kommer hända att dina barn blir sjuka oavsett hur mycket du försöker att förhindra bakterier och virus, men här kommer tre enkla tips som kan hjälpa dig att hålla ner antalet sjukdomsfall!

Tvätta händerna. Det absolut vanligaste men viktigaste att komma ihåg är att tvätta händerna ofta. Efter toalettbesök, när man kommit hem efter att varit på skola/förskola, varit ute med kompisar eller innan barnet ska äta är det jätteviktigt att tvätta händerna med tvål noggrant.

Var hemma tills ditt barn är friskt. Det är vanligt att föräldrar lämnar in barnen på skola/förskola för tidigt efter ett sjukdomsfall. Det som händer då är att barnet kan smitta andra barn på sin avdelning som då förlänger sjukdomsperioden på hela avdelningen. Om barnet inte fått tid att bygga upp sitt immunförsvar har barnet mycket större chans att bli sjuk igen inom en kort period.

Inkubationstiden (smittningsperioden) för maginfluensa är 12-48 timmar och det rekommenderas att man ska ta en extradag hemma med barnen efter dem börjat äta och gå på toa normalt igen, vilket kan dröja upp till 4 dagar eller mer. Vanligare sjukdomar som feber eller förkylning har olika förfriskningstider beroende på hur barnet mår, se därför till att vara hemma med ditt barn tills febern avtagit eller barnets halsont/huvudvärk avtagit. Det är även viktigt här att ta hänsyn till att ditt barn äter normalt och har samma energi som barnet brukar ha som friskt.

Drick mycket vatten och ät mat. Det finns studier på att det är väldigt viktigt under en sjukperiod att barnet äter och dricker så mycket som möjligt. Om inte barnet vill ha mat, försök med frukt eller yoghurt. Oavsett om barnet vill dricka eller inte är det otroligt viktigt att barnet dricker vatten oavsett sjukdomsfall.

Om du som förälder inte har möjlighet att vara hemma med barnet de extra dagarna som kan förhindra ytterligare sjukdomsfall för ditt barn och barnets förskola/skola så kan vi på Nanny By Tellus hjälpa dig! Vi har barnvakter som erbjuder hjälp även under sjukdom.

Läs mer om våra tjänster här: Boka Nanny.